joepvandeudekom

http://www.joepvandeudekom.nl/wp-content/themes/scrollable_wp

Televisie

Joep was als tekstschrijver betrokken bij programma’s als Ook Dat Nog, Kopspijkers en Koefnoen. Met enige schroom en gepaste tegenzin verscheen hij zelf op tv bij Mannen Voor Vrouwen (NPS). Daarna volgde de VPRO jeugdserie ‘De Familie van de Ploeg’.

In het kader van ‘van je werk je hobby maken’ kon hij samen met Rob Urgert in het tv-programma Onder de Tram (VARA) en later met Tussen de Oren (NET5) enkele seizoenen lang zijn voorliefde voor irrelevante doch interessante weetjes botvieren.

Vanaf oktober 2011 presenteren Rob en Joep samen met cabaretiers Niels van der Laan en Jeroen Woe en als gastheer Paul de Leeuw op zaterdagavond De Kwis, een satirische nieuwsquiz. In december 2011 en 2012 komen Urgert&vanDeudekom met het jaaroverzicht van de wetenschap ‘Met de Kennis van nu’.

Joep vervulde een enkele gastrol in ‘Russen’, ‘Baantjer’, ‘Alles is Liefde’ en ‘Gooische Vrouwen’ en zijn legendarische rol in ‘Oesters van Nam Kee’ (enige tekst als sleutelmaker: ‘U zegt het maar’, lijkt weinig, maar wel tegen Katja Schuurman!!!). In ‘Alles is Liefde’ verschijnt hij als presentator ‘op tv’ in de film, dus de vraag is of dat nu echt een filmrol geweest is.

Hij is in 2014 te zien in De Kwis, Factcheckers en presenteert How Do They Do It bij Discovery Channel. In najaar 2016 staat ‘Het Intistuut’ gepland, een nieuw baanbrekend wetenschappelijk programma, waarin eigen onderzoek centraal staat.

← Terug naar portfolio