joepvandeudekom

https://www.joepvandeudekom.nl/wp-content/themes/scrollable_wp

Televisie

Joep was als tekstschrijver betrokken bij programma’s als Ook Dat Nog, Kopspijkers en Koefnoen. Met enige schroom en gepaste tegenzin verscheen hij zelf op tv bij Mannen Voor Vrouwen (NPS). Daarna volgde de VPRO jeugdserie ‘De Familie van de Ploeg’.

In het kader van ‘van je werk je hobby maken’ kon hij samen met Rob Urgert in het tv-programma Onder de Tram (VARA) en later met Tussen de Oren (NET5) enkele seizoenen lang zijn voorliefde voor irrelevante doch interessante weetjes botvieren.

Vanaf 2011-2018 presenteerden Rob en Joep samen met cabaretiers Niels van der Laan en Jeroen Woe en als gastheer Paul de Leeuw op zaterdagavond ‘De Kwis’, een satirische nieuwsquiz. In december 2011 en 2012 komen Urgert&vanDeudekom met het jaaroverzicht van de wetenschap ‘Met de Kennis van nu’.

Joep vervulde een enkele gastrol in ‘Russen’, ‘Baantjer’, ‘Alles is Liefde’ en ‘Gooische Vrouwen’ en zijn legendarische rol in ‘Oesters van Nam Kee’ (enige tekst als sleutelmaker: ‘U zegt het maar’, lijkt weinig, maar wel tegen Katja Schuurman!!!). In ‘Alles is Liefde’ verschijnt hij als presentator ‘op tv’ in de film, dus de vraag is of dat nu echt een filmrol geweest is.

Van 2012-2016 presenteert hij ‘How Do They Do It’ bij Discovery Channel.
2016-2018 maakt hij samen met Rob Urgert twee seizoenen ‘Het Instituut’, populaire wetenschap met humor. Het format wordt verkocht aan Denemarken en Canada en is momenteel te zien als 100HUMANS op Netflix.
2020 ‘Wie Denk Je Wel Dat Je Bent’ is een vervolg op het Instituut.
In 2019-2020 maken Rob en Joep onder meer: ‘MagDat?’ , ‘Uur van de Waarheid’,
Schat, je kent me toch?’ en ‘Quiz Met Ballen’

← Terug naar portfolio